6. smysl spotřebičů Whirlpool: překvapí vás, co všechno umí

Myčka sama zvolí ten nejvhodnější program, chladnička hlídá ideální klima a trouba průběžně kontroluje stav připravovaného jídla. To není sci-fi. To je 6. smysl spotřebičů Whirlpool.

6. smysl vám ušetří spoustu práce i peněz

Unikátní patentovanou technologii 6. smysl uvedla značka Whirlpool na český trh roku 1997. V tomto roce se k nám zároveň začal dovážet kompletní sortiment spotřebičů této značky. Od té doby prošly produkty této značky obrovským rozvojem. Základní myšlenka ale zůstává stejná – usnadnit vám práci, jak jen to jde. A přitom šetřit náklady i zelenou planetu.

Jak funguje technologie 6. smysl u jednotlivých typů spotřebičů?

Pračky a sušičky

Pračky a sušičky Whirlpool samy vyhodnotí vložené prádlo spolu se zvoleným programem a podle toho určí parametry praní a sušení. Tím to ale zdaleka nekončí. Jejich 6. smysl neustále vyhodnocuje průběh i během spuštěného cyklu a nastavené parametry upravuje i za chodu. Díky tomu vám pračky ušetří až 50 % vody, času a energie ve srovnání s klasickými modely. Sušičky pak monitorují hladinu vlhkosti a cyklus samy ukončí, jakmile bude oblečení suché.

TIP: Vývojem šikovných technologií se zabývá Whirlpool neustále. Například pračka Whirlpool FSCR 12440 už má funkci 6th Sense Live, která umožňuje ovládat spotřebič i na dálku. Stačí si stáhnout aplikaci do mobilu nebo tabletu, a pak už můžete zapínat pračku, měnit nastavení nebo sledovat její stav třeba z práce. Funkcí 6th Sense Live budou postupně vybaveny i další spotřebiče Whirlpool.

Chladničky a mrazničky

Touto inteligentní technologií se pyšní i kuchyňské spotřebiče. Například ledničky a mrazáky Whirlpool permanentně kontrolují teplotu uvnitř spotřebiče a při jakémkoli vychýlení se ihned postarají o nápravu. Chladničky se 6. smyslem vyrovnávají teplotu dokonce 5× rychleji než běžné ledničky. Zajišťují tak optimální klimatické i hygienické podmínky a udržují potraviny až 4× déle čerstvé.  O udržení stabilní teploty se starají i mrazničky, které tím ušetří až 30 % energie.

Varné desky a digestoře

Nepřetržitá kontrola stavu na plotně je samozřejmostí pro všechny chytré varné desky a digestoře. Indukční varné desky se 6. smyslem jsou vybaveny senzory, které neustále sledují teplotu hrnce a přesně poznají, kdy voda uvnitř dosáhne bodu varu. Ten pak udrží konstantní i po přidání surovin.

Průběh vaření přitom může kontrolovat stejně chytrý odsavač par. Modely se 6. smyslem automaticky vyhodnocují množství kouře, tepla a par. Jakmile se začne z jídla kouřit, digestoř se zapne, nastaví vhodný odsávací výkon a při dosažení optimálního ovzduší se opět vypne.

Trouby

Trouby Whirlpool se 6. smyslem nemusíte před pečením předehřívat. Další výhoda pak spočívá v intuitivní přípravě jídla. Se 6. smyslem nemusíte pokrm vážit nebo hledat optimální čas přípravy v kuchařce. O perfektní výsledek pečení se postará trouba sama. Celou dobu budou vaše jídlo kontrolovat 2 senzory. Jeden hlídá váhu pokrmu, druhý pak sleduje jeho vnitřní teplotu. Na základě jejich průběžného měření trouba přizpůsobuje čas pečení.

TIP: Kromě 6. smyslu má tato značka na svědomí ještě jedno prvenství. Moderní trouby, například multifunkční trouby Jet Chef Whirlpool, se pyšní patentovanou pečicí funkcí Crisp, díky níž snadno připravíte šťavnatý roastbeef i krásně křupavou pizzu.

Myčky nádobí

Myčky Whirlpool s technologií 6. smysl samy rozhodnou, který program a jaká teplota jsou pro umytí dané náplně nejvhodnější. Během spuštěného cyklu sledují míru znečištění vody, množství plovoucích nečistot a vzniklé pěny. Tyto informace předávají každých 10 sekund řídicí jednotce. Ta pak průběžně přizpůsobuje intenzitu mytí, teplotu vody a potřebný čas k dokonalému umytí nádobí. Poté se cyklus automaticky vypne. Díky tomu ušetříte až 30 % energie, vody a času oproti běžné myčce.

Klimatizace

Oblíbený 6. smysl mají také všechny moderní klimatizace do bytu i kanceláře. Díky němu automaticky udržují nastavenou teplotu. Jakmile venkovní teplota stoupne, spustí se chlazení. Pokud poklesne, přístroj začne přitápět. Hodně zákazníků si například oblíbilo mobilní klimatizace do paneláku s dálkovým topením. Díky nim nemusejí klepat kosu, než začne zimní topná sezóna.

Už víte, jaký chytrý pomocník by se vám doma hodil? V našem e-shopu najdete šikovné domácí spotřebiče top značek. Samozřejmostí je také specializovaný záruční i pozáruční servis spotřebičů.