5. 2. 2018  |  Recepty  |  0 komentářů

RECEPT: Vitaminový salát s červenou řepou a mandlemi

Tradiční surovina v netradičním podání. To je červená řepa v našem zimním salátu. Ve spojení s listovým salátem báječně chutná a dodá vitamíny i minerály. Ideální bojovník proti chřipce!

Červená řepa na listovém salátu s plátky mandlí a datlovou zálivkou

Ingredience:

  • 1 větší červená řepa s mladými listy
  • 2 hrsti oblíbených salátových listů
  • 1 menší hrst plátků mandlí
  • 1 lžíce mletých konopných nebo jiných semínek
  • 5 ks sušených datlí
  • Šťáva z ½ limetky
  • Troška vody

Postup:

  1. Datle namočíme do hrnku vody.
  2. Řepu zbavíme listů a bulvu uvaříme doměkka.
  3. Listy řepy omyjeme a smícháme s listovým salátem.
  4. Datle spolu s vodou (v níž se namáčely) a limetkovou šťávou dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Uvařenou řepu pokrájíme na kostičky.
  6. Na talíř rozprostřeme listy salátů, na ně položíme kostičky řepy.
  7. Vše zalijeme datlovou zálivkou.
  8. Zdobíme mandlemi a semínky a ihned servírujeme.

TIP: Salát báječně chutná s celozrnným pečivem nebo rozpečeným chlebem.

TIP č. 2: Červenou řepu jde péct v troubě. Pečená řepa provoní kuchyni i celý salát. Pečte cca na 180 °C po dobu 30 minut. 

Přejeme dobrou chuť!


Přidat komentář


Navigace

Katalog produktů


Potřebujete poradit?

Rádi zodpovíme veškeré vaše dotazy k nákupu či produktům.

Infolinka  840 110 122

kontaktní formulář

info@spotrebice-whirlpool.cz