Recept: Vitaminový salát s červenou řepou a mandlemi

Tradiční surovina v netradičním podání. To je červená řepa v našem zimním salátu. Ve spojení s listovým salátem báječně chutná a dodá vitamíny i minerály. Ideální bojovník proti chřipce!

Červená řepa na listovém salátu s plátky mandlí a datlovou zálivkou

Ingredience:

  • 1 větší červená řepa s mladými listy
  • 2 hrsti oblíbených salátových listů
  • 1 menší hrst plátků mandlí
  • 1 lžíce mletých konopných nebo jiných semínek
  • 5 ks sušených datlí
  • Šťáva z ½ limetky
  • Troška vody

Postup:

  1. Datle namočte do hrnku vody.
  2. Řepu zbavte listů a bulvu uvařte doměkka.
  3. Listy řepy omyjte a smíchejte s listovým salátem.
  4. Datle spolu s vodou (v níž se namáčely) a limetkovou šťávou dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Uvařenou řepu pokrájejte na kostičky.
  6. Na talíř rozprostřete listy salátů, na ně položte kostičky řepy.
  7. Vše zalijte datlovou zálivkou.
  8. Zdobte mandlemi a semínky a ihned servírujte.

TIP: Salát báječně chutná s celozrnným pečivem nebo rozpečeným chlebem.

TIP 2: Červenou řepu jde péct v troubě. Pečená řepa provoní kuchyni i celý salát. Pečte cca na 180 °C po dobu 30 minut.

Přejeme dobrou chuť!