Recept: Chia pudink s banánem a domácí granolou

Chia pudink představuje výbornou a energií nabitou snídani, svačinu či odpolední dezert. Hotový ho máte raz dva, příjemně zasytí a v létě ochladí i osvěží zároveň. Chia semínka podporují hydrataci, imunitu a zlepšují trávení.

Pudink s chia semínky, banánem a domácím müsli

Ingredience (1 porce):

  • 250 g mandlového jogurtu
  • 2 lžíce chia semínek
  • Špetka mleté vanilky
  • 1 zralý banán
  • 20 g pohankových vloček
  • Hrst lískových ořechů (předem namočených)
  • 20 g extrudované quinoy
  • 20 g extrudovaného amarantu
  • Lžička lněných semínek
  • Menší hrst slunečnicových semínek
  • Lžíce lískového oleje
  • Lístky čerstvé máty

Postup:

  1. Do jogurtu přidejte ½ banánu, přisypte chia semínka a mletou vanilku. Vše důkladně rozmixujte kvalitním mixérem, přelijte do sklenice a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
  2. Lískové ořechy nasekejte nadrobno.
  3. Vločky smíchejte spolu s quinoou, amarantem, ořechy, lněnými i slunečnicovými semínky a olejem.
  4. Směs rozprostřete na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 170 °C max. 10 až 15 minut. Doba pečení závisí na typu trouby, proto granolu průběžně kontrolujte.
  5. Mezitím si nakrájejte banán na kolečka.
  6. Vychladlý chia pudink posypejte křupavou granolou a ozdobte plátky banánů a lístky máty.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také letní piškotovou roládu s jahodami.