Recenze chytré pračky Whirlpool FSCR 12440

Na trh dorazila dlouho očekávaná novinka – 1. chytrá pračka Whirlpool s možností ovládání přes internet. Tomáš z AP týmu se stal tento týden jejím hrdým majitelem. Jak ji hodnotí?

Čím je nová pračka Whirlpool FSCR 12440 výjimečná?

Reprezentuje ve všech ohledech absolutní špičku toho, co současný trh nabízí. Kromě možnosti řízení na dálku vyniká i výkonným trakčním motorem. Tradiční řemenový pohon tu nahrazuje napřímo řízený elektromotor. Díky němu pračka nevibruje jako starší modely a zaručuje opravdu tiché praní s citlivou péčí o tkaniny. Výrobce poskytuje na motor dokonce 20letou záruku. Díky energetické třídě A+++ patří také k nejúspornějším na trhu.

První dojmy po vybalení

  • Celý spotřebič řady Supreme Care působí luxusně. Především díky kouřovému sklu dvířek a ultra modernímu dotykovému panelu. Díky kulatému centrálnímu tlačítku s logem 6. smyslu se podobá designu Absolute trub Whirlpool. Doma to pak pěkně ladí.
  • Buben pračky s 12kg kapacitou je obrovský! Poradí si i s velkými pracími výzvami početnějších rodin nebo poloprofesionálním využitím. Má také krásné, decentní podsvícení. Když se nic neděje, světlo postupně snižuje intenzitu zajímavým LED efektem.
  • V balení bohužel chybí bezpečná „aquastopová“ hadice, což by si top model jistě zasloužil.

Pár postřehů z instalace

  • Zkušení dopravci AP Servisu vozí s sebou šikovnou pomůcku – korkový špunt do odpadní hadice. Při výměně staré pračky za novou zabrání potopě v koupelně.
  • Balení obsahuje další vychytávky – lepicí proužky pod pračku. Uchytí se během minuty a při praní ztlumí i ty poslední vibrace šetrného ZEN motoru.
  • Instalace k sušičce stejné řady Supreme Care pomocí mezikusu SKS 200 je velmi snadná. Za 5 minut je vše hotovo. Ušetříte tak spoustu cenného místa.

Nový „smart“ člen rodiny

Teď zbývá jen nastavit jazyk a spojení s aplikací a Wi-Fi routerem. Vším vás pračka provede. Telefon si aplikaci sám vyhledá přes klíčové slovo „Whirlpool“. Spotřebič do ní registrujete pomocí údajů vepsaných na štítku ve dvířkách.

Hotovo! Teď už můžete spustit pračku nebo osvěžit už vyprané prádlo na dálku. Aplikace si pamatuje nejoblíbenější cykly a upozorňuje také, když spotřebič potřebuje servis.

TIP: Vyzkoušejte si aplikaci 6th Sense Live pro Android i iOS.

Provoz: tak tichý, že neruší ani při meditaci

Během 15 minut je vše připraveno k akci. Program nastavíte díky dotykovému displeji raz dva. Zajímala mě hlavně hlučnost, protože trakční ZEN motor výrobce uvádí jako jeden z nejtišších na trhu. Pro představu přikládám video během fáze odstřeďování při maximálních 1400 otáčkách za minutu.

Závěrečný verdikt: 100 %!

Pračka splňuje nejvyšší nároky na péči o prádlo. Označení „topmodel“ si zaslouží všemi klíčovými vlastnostmi od designu až po precizní zpracování kvalitních materiálů. Zároveň potvrzuje, že se i trh spotřebičů přizpůsobuje aktuálnímu trendu chytrých domácností, jak jej naznačil už zářijový veletrh IFA 2016. Doufáme, že se nabídka „smart“ spotřebičů Whirlpool brzy rozšíří i v dalších kategoriích, a většinu domácnosti půjde šikovně řídit na dálku.