Konec „turka“ v Čechách: Velký přehled kávových kurzů po celé ČR

Vaše ranní káva nevoní, nechutná a nenakopává tak, jak by měla? Možná děláte při přípravě některou ze zbytečných chyb. Odstraňte je a pobavte se na některém z oblíbených kurzů vaření kávy.

Obsah

  • Online kurzy
  • Hlavní město Praha
  • Středočeský kraj
  • Ústecký kraj
  • Liberecký kraj
  • Moravskoslezský kraj
  • Jihomoravský kraj
  • Zlínský kraj

Online kurzy vaření kávy

Coffee learning

Bezplatné internetové kurzy pro baristy i domácí nadšence. Profesionálové vás online provedou teorií i praxí přípravy kávy: od výběru surovin až po správné servírování.

Webové stránky: Coffee learning   Místo: Odkudkoli   Cena: ZDARMA

Hlavní město Praha

Doubleshot

Vyhlášená pražírna výběrové kávy vyslyšela přání zákazníků a nabízí i nejrůznější školení: základní kurz domácí přípravy kávy, filtrované kávy, espressa i lekce pro profi baristy. 

Webové stránky: doubleshot   Místo: Praha – Karlín   Cena: Od 2 000 Kč

Coffee Embassy

Organizátoři Prague Coffee Festivalu a propagátoři kávové kultury v Čechách zvou jak na klasický kurz přípravy kávy doma, tak i specializované lekce (latté art, espresso, alternativní postupy) nebo vynikající degustace.

Webové stránky: Coffee Embassy   Místo: Praha – Holešovice   Cena: Od 1 850 Kč

Kávový klub

Zkušení baristé Zdeněk Smrčka a Adam Dvořák připravili pohodové lekce pro laiky i začátečníky. K přípravě lahodného moku totiž nepotřebujete drahé přístroje – jen pár pomůcek a chuť ochutnat „celý svět“.

Webové stránky: Kávový klub   Místo: Praha – Karlín   Cena: Od 1 690 Kč

Škola kávy

Aktuálně největší školicí centrum v ČR nabízí odpolední kurzy pro veřejnost i semináře pro specialisty. Přípravu i podávání kávy tu vnímají jako umění, které vás rádi naučí.

Webové stránky: Škola kávy   Místo: Praha – Hloubětín   Cena: Od 1 200 Kč

Ola Kala

Picollo neexistuje a espresso má méně kofeinu než překapávané kafe. Překvapení? Přijďte načerpat další zajímavosti od Tomáše Komberce. Hlavní náplní lekcí samozřejmě zůstává mistrná příprava známých i neznámých druhů kávových nápojů.

Webové stránky: Ola Kala   Místo: Praha – Vinohrady   Cena: Od 2 900 Kč

Coffee Club Academy

Michal Nováček, vítěz mezinárodní soutěže Barista open, vás během 2–2,5 hodin v kurzu domácí přípravy provede cestou zrnek z plantáže až na náš stůl.  V praktické části představí i oblíbené alternativní přípravy – drip, french press, aero press a další. Nabízí i další kurzy pro profíky i amatéry.

Webové stránky: Žijeme kávou   Místo: Praha – Vysočany   Cena: Od 1 000 Kč

Segafredo

Jak na zdravé espresso i techniku správného pěnění mléka vás na špičkových dvoupákových kávovarech naučí praví mistři. Kurzy rozšíří obzory začátečníkům i baristům, kteří se chtějí posunout zase o kousek dál.

Webové stránky: Segafredo   Místo: Praha – Vysočany   Cena: Od 1 000 Kč

Univerzita kávy

Navazuje na tradici italských mistrů z University del caffè of Trieste. Projekt pro nadšence z řad veřejnosti i profesionálů zaštiťuje výrobce prémiové kávy illy.

Webové stránky: Unicaffe.cz   Místo: Praha – Karlín    Cena: Od 2 500 Kč

Školení baristů

Adam Neubauer, Czech Barista Champion 2012 a 2015, vyučuje základní i pokročilé techniky především pro profesionály. Nabízí však i kurzy šité na míru, například pro zaměstnance kaváren.

Webové stránky: Školení baristů   Místo: Praha, nebo dle domluvy   Cena: Od 3 500 Kč

Středočeský kraj

Kávové kurzy

Oblíbená baristka, účastnice a porotkyně řady soutěží Petra Veselá prodala svou kavárnu a naplno se věnuje výuce začátečníků i pokročilých ve specializovaném školicím středisku v Jílovém u Prahy.

Webové stránky: Kávové kurzy   Místo: Jílové u Prahy   Cena: Od 3 900 Kč

Ústecký kraj

Kavárna Coffeeup

Intenzivní kávové kurzy na přípravu espressa, cappuccina a dalších specialit spojené s degustací. Probíhají pod záštitou Martiny Pechové, vítězky soutěže BR Costa.

Webové stránky: Kavárna Coffeeup   Místo: Ústí nad Labem   Cena: Od 1 600 Kč

Caffé 08

Praktický kurz spojený s prohlídkou pražírny kávy a ochutnávkou. Dozvíte se mimo jiné, jak se o pražená zrnka postarat tak, aby vám co nejdéle vydržela.

Webové stránky: Caffé 08   Místo: Děčín   Cena: 2 500 Kč

Liberecký kraj

Sweet City

Základní baristické kurzy, latté art i alternativní metody jako je dripper nebo aeropress vám nadšeně předají profíci z Liberce. Nabízejí také dovoz voňavé kávy přímo do vaší kanceláře.

Webové stránky: Sweet City   Místo: Liberec   Cena: Na dotaz

Moravskoslezský kraj

Cafe Eternity

Také tato kavárna se pyšní i vlastní pražírnou zaměřenou na výběrovou Arabicu a espresso směsi. Na školeních vás lektorka Lucie Nadymáčková naučí je připravovat i vychutnávat. I to je totiž umění.

Webové stránky: Cafe Eternity  Místo: Albrechtice u Českého Těšína   Cena: Od 900 Kč

Jihomoravský kraj

Škola baristy

První „baristická škola v ČR“ pořádá školení pro amatéry, profesionály i celé firmy. Staňte se Latté Art, nebo Coffee Drinks specialist pod vedením profíků!

Webové stránky: Škola baristy   Místo: Brno   Cena: Od 2 500 Kč

Kafec

V Brně na Veveří v podniku Kafec si pochutnáte na vydatných snídaních i výběrových kávových specialitách z vyhlášených pražíren. Naučí vás přípravu lahodného moku 7 metodami včetně teď tak oblíbené filtrace.

Webové stránky: Kafec   Místo: Brno   Cena: 1 490 Kč

Zlínský kraj

Caffe Zone

Nabízí 4hodinový kurz HOME BARISTA a celodenní školení BASIC BARISTA. V prvém případě se naučíte vše potřebné o kvalitní přípravě domácí kávy. Celodenní kurz vám ještě rozšíří znalosti mj. o techniky mletí nebo složení a údržbu kávovaru.

Webové stránky: Caffe Zone   Místo: Zlín   Cena: Od 690 Kč

Kávové kurzy budeme dále sledovat a aktualizovat. Znáte další, které jste v seznamu nenašli? Prosím, nechte nám vzkaz, rádi doplníme :)