Hadice k myčkám a pračkám: už nikdy nevytopíte sebe ani sousedy

„Samá voda, samá voda…“ – v dětství zábavná hra, v dospělosti žalostný povzdech nad vyplaveným bytem. Moderní pračky a myčky nabízejí bezpečnostní systémy proti úniku vody. Pokud jimi vaše spotřebiče nedisponují, nezoufejte – pomohou vám speciální přívodní hadice.

Systémy Aquastop a Aquasafe zabrání úniku vody

Nové myčky a pračky mívají zabudovaný systém Aquastop a Aquasafe, které vás před vyplavením ochrání. Jak fungují?

Jak funguje systém Aquastop

mycka2-1

Aquastop se stará o vnější ochranu pračky nebo myčky. Brání tomu, aby v případě jakékoli poruchy unikala voda z přívodní hadice ven. Může mít podobu havarijní nádobky s plovákovým spínačem, který v případě nahromadění vody zastaví spotřebič a uzavře přívod vody k pračce, nebo je systém Aquastop zabudovaný v přídavné bezpečnostní hadici. Co je hlavní, v obou případech vás efektivně ochrání před vytopením. Připojení pračky na vodu zůstává stejně jednoduché jako bez tohoto systému.

Jak funguje systém Aquasafe

Aquasafe zajištuje vnitřní ochranu spotřebiče. Průběžně kontroluje chod pračky nebo myčky a hlídá každou potenciální ztrátu vody z vnitřního oběhu. V případě, že zaznamená únik, okamžitě spuštěný program zastaví a odvede bezpečně vodu pryč. Nehrozí tak poškození vnitřku spotřebiče ani nekontrolovatelné hromadění vody uvnitř pračky nebo myčky a následná pohroma při přetečení. 

Nemáte spotřebiče s těmito systémy? Nevadí, stačí vybrat šikovnou hadici

Pokud nemají vaše domácí spotřebiče systémy Aquastop a Aquasafe, nezoufejte. Před únikem vody vás jednoduše ochrání originální příslušenství WPro. Tyto profesionální bezpečnostní hadice sice patří do řady Whirlpool, ale rozměry mají univerzální, takže je snadno připojíte ke všem typům praček a myček – a to i od jiných značek.

hadice

Bezpečnostní hadice pro pračky

K nejpoužívanějším patří přívodní hadice, které nabízejí integrovaný systém Aquastop pro připojení pračky k vodě. Bezpečnostní ventily automaticky zastaví přívod vody k pračce, hrozí-li vyplavení. Existují různé délky napouštěcích a aquastopových hadic – od 1,5 m až do 4,2 m. Sami si tak můžete vybrat, jaká délka hadice vám bude vyhovovat, aby nebyla příliš napnutá, ani neležela za spotřebičem stočená v několika zbytečných zákrutech.

Bezpečnostní hadice pro myčky

Především pro vedení hadic za nábytkem nebo zdí doporučujeme volit přívodní hadice se systémem Aquastop. I zde můžete vybírat z různých délek včetně prodlužovacích hadic pro bezpečné napojení odpadu pračky. Prohlédněte si kompletní sortiment bezpečnostních hadic k myčkám a kontaktujte nás, pokud potřebujete poradit. Pomůžeme s čímkoli od napojení odpadu na pračku až po výběr dílů.

TIP: Když teče pračka, zkontrolujte dotažení všech součástek. Pokud to nepomůže, důvodem, proč pračka teče, může být prasklé těsnění, nebo plastové součástky u napojení na odpad. Pečlivě je prohlédněte.

Nabízíme také servis spotřebičů a velkoobchodní prodej příslušenství WPro

Značkové originální příslušenství, součástky a náhradní díly nabízíme jak v rámci maloobchodu, tak i velkoobchodu. Samozřejmostí je také autorizovaný servis. S instalací příslušenství nebo záručními i pozáručními opravami spotřebičů vám rádi pomůžeme přímo u vás doma nebo ve firmě.