Rodina Whirlpool na milánské výstavě EuroCucina 2016

12.-17. dubna 2016 jsme navštívili „Salone del Mobile Milano“. Jde o nejvýznamnější mezinárodní veletrh v oblasti vybavení domácností. Jeho tradice sahá až do roku 1961. Přečtěte si, jaké postřehy jsme si z výstavy přivezli.

Představení veletrhu a výstavy EuroCucina

Mezinárodní veletrh Salone del Mobile Milano 2016 byl přehlídkou skvostného designu i chytrých technologií budoucnosti. Ve více než 20 halách se představilo na 2 000 vystavovatelů. K neodmyslitelným součástem patří i výstava kuchyní EuroCucina, z níž nás nejvíce zajímal pavilon „FTK“, zaměřený na nejnovější kuchyňské technologie.

Chytrá domácnost jako hlavní téma u spotřebičů

Tématem č. 1 u domácích spotřebičů se jednoznačně stala chytrá domácnost neboli „smart home“. Propojení jednotlivých spotřebičů a jejich ovládání na dálku otevírá do budoucna obrovské možnosti. U řady činností nebudete muset jako uživatel vůbec asistovat, a zbyde vám tak víc času i energie na sebe.

Rodina Whirlpool Corporation představila designové i technologické novinky

Stánek rodiny značek Whirlpool se rozkládal na úctyhodné ploše 1 700 m2. Designéři jej navrhli jako bytový prostor, aby si mohli návštěvníci snáze představit a užít nové výrobky a technologie v reálném prostředí.

Whirlpool a 6. smysl live

Značka Whirlpool se zaměřila právě na chytré technologie a představila inovaci své vlajkové lodi – 6. smysl live. Své spotřebiče díky ní můžete například ovládat na dálku prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Z produktů předvedla například inteligentní indukční varné desky Smart Cook s asistovaným vařením.

kitchenaid-3

 KitchenAid uvedl ledničky do domácnosti

Pokud čekáte, až si budete moci ke svým malým pomocníkům KitchenAid dokoupit i velké, máte šanci – KitchenAid na výstavě představil nádherné retro ledničky, které barevně doplní stávající drobné spotřebiče.

Hotpoint představil vestavné spotřebiče ověnčené cenami

Na stánku Hotpoint se letos vyjímaly hlavně vestavné spotřebiče. Kombinují perfektně vyladěný design s nejmodernějšími funkcemi – právem se ocitly v hledáčku zákazníků i odborníků. Například nejnovější vestavná trouba se může pyšnit cenou Red Dot Design 2016.

Indesit a šikovná „Turn & Cook App“

Z vychytávek Indesit nás nejvíce zaujala šikovná aplikace Turn & Cook – ideální pro ty, kteří mají doma nějakou potravinu a hledají inspiraci, co z ní uvařit. S touto aplikací stačí surovinu vyfotit a mobil vám sám navrhne nejlepší recepty.

Přestože výstava neodhalila o moc více než veletrh IFA 2015 v Berlíně, výlet do Milána jsme si opravdu užili a už teď se těšíme, až vám všechny zmiňované novinky budeme moci nabídnout v našem e-shopu. 

Zatím se můžete podívat na fotogalerii z veletrhu Salone del Mobile Milano na Facebooku.