EuroCucina 2018: Prémiové vestavby i futuristický design

Od 17. do 22. dubna 2018 se konala v italském Milánu už tradiční výstava Salone del Mobile. Představuje nejzajímavější technologické a designové novinky v oblasti nábytku, koupelen i kuchyní. Nás nejvíce zajímaly pavilony věnované EuroCucině FTK – technologiím pro kuchyni 2018.

Chytrá kuchyně jako hlavní téma EuroCucina 2018

Ústředním motivem 22. ročníku EuroCucina se staly vestavné spotřebiče a inteligentní technologie ovládané na dálku přes Wi-Fi. Celkem 48 vystavovatelů představilo na ploše 22 192 m2 to nejlepší, co za poslední 2 roky připravili. Všechny spojovalo stejné téma: Chytrá kuchyně se spotřebiči, které spolu vzájemně komunikují a „učí“ se zvyky svých majitelů. Většinu úkonů tak zvládnou samy, s maximální časovou i energetickou úsporou.

Rodina Whirlpool Corporation představila 4 značky

Region Whirlpool EMEA – zahrnující střední Evropu, Střední Východ a Afriku – reprezentovaly značky Whirlpool, KitchenAid, Indesit a Hotpoint. Během posledních 2 let na trh uvedly 120 nových výrobků. Do průmyslového rozvoje investovaly přes 500 milionů EUR. Kromě chytré domácnosti se zaměřují hlavně na ekologii – cílem je snížit do roku 2020 energetickou náročnost výroby o 15 %. Vše nasvědčuje tomu, že se to podaří ještě dříve.

 

Jamie Oliver hvězdou stánku Hotpoint

Spotřebiče Hotpoint v akci předvedl světoznámý kuchař Jamie Oliver se svou cooking show inspirovanou vlastní domácí kuchyní. Technologické novinky představil Norbert Schmidt – Senior Vice President Whirlpool EMEA, který pomohl i při vaření a ukázal, že nové spotřebiče a technologie přibližují vaření úplně každému.

Novinky v sortimentu rodiny Whirlpool Corporation

Whirlpool

Vlajkovou lodí Whirlpool pro rok 2018 se stala designová řada vestavných trub, mikrovlnek, odsavačů a varných desek W Collection. Krom úchvatného designu nabízí i tzv. asistované vaření. Prostřednictvím aplikace vám spotřebiče poradí ingredience pro oblíbený recept a samy pohlídají průběh díky vzájemné konektivitě. Nabídnou vám i spoustu dalších tipů pro zdravé vaření, nákupní seznamy apod. Tito chytří pomocníci dorazí brzy i na český trh.

Další žhavé novinky:

  • Parní trouby se zásobníkem – ideální pro zdravou úpravu masa, pečiva i moučníků.
  • Indukční desky W Collection s 10 cívkami, možností flexi vaření na celé ploše a nádherným barevným displejem.
  • Výsuvný odsavač za varnou desku – nenápadný, ale výkonný pomocník dorazí na český trh už letos. Příští rok pak přijde do ČR i první odsavač integrovaný do varné desky.
  • Prémiová řada vestavných chladniček Space 400 – dostává stále nová a nová vylepšení, například celostříbrný interiér.

Nové řady volně stojících i vestavných spotřebičů dokazují, že se máme v kuchyních na co těšit. První futuristické koncepty naznačují varné desky a digestoře Infusion. Prodávají se třeba ve zlato-černé kombinaci a dalších barvách, nebo s netradičními povrchy – například kamenným. To vše jde ruku v ruce s myšlenkou ekologie.

Indesit

Designéři Indesit kladou důraz na praktičnost a flexibilitu každého výrobku. Jako novinku představili myčky s funkcí Baby Care. Umyjí veškeré dětské vybavení, bez nutnosti pořizovat sterilizátor a další pomocníky. Šetrně také vyčistí všechny druhy skla.

KitchenAid

Nejluxusnější značka z rodiny Whirlpool představila novou řadu indukčních desek „Sous Chef“ pro zdravé vaření. Sérii oblíbených multifunkčních trub doplnila o nové funkce i design. Kombinované chladničky v nepřehlédnutelném retro designu získaly novou XXL verzi pro velké a náročné domácnosti. Na uvedení velkých spotřebičů KitchenAid český trh zatím čeká.

Pozornosti se tradičně těšil i topseller KitchenAid – robot Artisan a jeho šikovné příslušenství. Díky němu hravě připravíte vše od tataráku až po domácí těstoviny.

5 prestižních cen „Red Dot Awards“ pro novinky Whirlpool, KitchenAid a Bauknecht

Na stánku byly k vidění i novinky, oceněné zkraje dubna 2018 prestižní designérskou cenou Red Dot Award. Konkrétně jde o:

  • Vestavné kuchyňské sady Whirlpool W Collection W11 obsahující troubu, mikrovlnku, parní troubu, rychlovarnou troubu, indukční desku a digestoř.
  • Americkou designovou lednici Grand Side by Side značky Whirlpool s integrovanými hliníkovými úchyty a beznámrazovým NoFrost systémem.
  • Ikonickou lednici KitchenAid v nestárnoucím retro designu.
  • Vestavnou myčku Bauknecht „Built-in-Touch“ s propracovaným designem a pohodlnou obsluhou.

Zajímají vás kuchyňské trendy? Prohlédněte si celou fotoreportáž z EuroCucina 2018 na Facebooku.