AP Servis na oslavě 25. výročí značky Whirlpool na českém a slovenském trhu

Ve čtvrtek a pátek 12. a 13. října 2017 proběhla ve slovenském Popradu oslava 25. narozenin značky Whirlpool v CZ a SK spojená s uvedením nové řady praček a sušiček FreshCare+.

AP Servis jako jeden z významných obchodních partnerů nemohl na akci chybět. Zvlášť zvědaví jsme byli na exkurzi po továrně v Popradu i uvedení nové řady spotřebičů. Celou akci jsme dokumentovali také na Twitteru pod hashtagem #WhirlpoolEvent.

Dvoudenní program byl pořádně nabitý

whirlpool_tatry_poprad

Hned po čtvrtečním uvítání v hotelu nás čekal zážitkový program v podobě výletu na Štrbské pleso. Od 19 hodin pak v hotelu začal oficiální program spojený s prezentací nových praček a sušiček.

Celým večerem provázel Jakub Prachař. Slova se ujal i generální ředitel Whirlpool Slovakia Michal Major a marketingový ředitel Whirlpool ČR a SR, Jakub Kadlec. Oba se shodli na tom, že nové pračky Whirlpool s technologií FreshCare+ budou top produktem s maximální marketingovou podporou.

Popradská továrna: Největší středisko na výrobu automatických praček v regionu Whirlpool EMEA

Druhý den nás čekala očekávaná exkurze přímo do výroby. Jak správně podotkl generální ředitel Michal Major: „V Popradu, městě pod Tatrami, to před 25 lety celé začalo.“ Tehdy se tu vyráběly pračky ještě pod značkou Tatramat. Dnes jde o největší výrobní závod automatických praček v regionu Whirlpool EMEA (zahrnuje Evropu, Střední Východ a Afriku).

whirlpool_tovarna

Zajímavá fakta o popradské továrně:

  • Ročně odsud vyjede až 2,6 milionu nových praček. Pokud si koupíte novou předem nebo horem plněnou Whirlpoolku, pravděpodobně k vám přijede z Popradu.
  • Při plném provozu vyjede z linky každých 7 vteřin nový spotřebič.
  • Za 25 let existence už v továrně vyrobili neuvěřitelných 38 milionů praček.
  • Přímo v areálu jsou i další podniky na výrobu komponentů (plastů, závaží…). Denně do areálu dorazí dalších 160 kamionů součástek z celého světa.
  • Aktuálně má továrna přes 1 400 zaměstnanců s průměrným věkem 38 let.
  • Součástí areálu je i vlastní vlaková vlečka, odkud se ekologicky exportují výrobky do okolních zemí – zejména severských.

Továrna se pyšní také nejrychlejším dopravníkem pro posun praček. Díky němu tu mohou denně vyrobit přes 10 000 nových spotřebičů. Proces automatizace brzy postoupí ještě dál – továrna dostala extra rozpočet na testování nové platformy Industry 4.0. Začne s ním od roku 2020. Slibuje vyšší energetickou účinnost, rychlejší logistiku a celkově ještě efektivnější výrobu.

Tímto děkujeme Whirlpool CZ a SK za pozvání na skvěle zorganizovanou akci, zejména možnost prohlédnout si prostory přísně střežené výroby praček i komponentů. Popradskému závodu přejeme, ať se podaří splnit všechny plány do příštích let.